Rok 2015

01.01.2015 11:27
 

VELKÝ NOVOROČNÍ HOROSKOP pro kočky

Úterý, 30. prosinec 2014

Rok 2015 bude v mnoha směrech velmi zajímavý, tím spíše, máte li doma kočičího kamaráda nebo kamarády. Můžete si tedy užít nejen spoustu legrace, bude nutné je i dobře hlídat a také s nimi trávit co nejvíce času. Odměnou budou spokojení chlupatí kamarádi. Více se dozvíte v našem novoročním horoskopu.

Kočičí horoskop beran

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Kočičky, které se narodily ve znamení Berana, budou mít v příštím roce celkem hravou náladu. Můžete si s nimi tedy obecně zažít spoustu legrace, až tedy na malé výjimky. U tohoto znamení totiž platí, že pokud se jim nebude něco líbit, dají to jasně najevo. Toto jim ale naštěstí nikdy dlouho nevydrží.

Zdraví: zaměřte se na srst a kůži, bude citlivější. Případné problémy ale vyřeší včasná léčba a prevencí může být kvalitní krmivo. Nebo alespoň občas jim přilepšete některými potravinovými doplňky.

 

 

Kočičí horoskop býk

Kočka ve znamení býka (21. 4. – 20. 5.)

Na kočičky narozené v Býku musíte vyvinout notnou dávku diplomacie. Jsou od přírody celkem své a jen tak je nepřesvědčíte, že musí to, či ono. Hodně toho ale spraví pamlsky a uplácení obecně. Zaměřte se prostě na to, co mají rády. Pokud se vám to nelíbí, pamatujte, že vy jste ten, kdo musí poslouchat.

Zdraví: dobře hlídejte dásně a zuby. Pravidelné kontroly u veterináře by měly být samozřejmostí. Také vizuální prohlídky. A pokud to vaše kočka snese, nakupte soupravy na čištění zubů.

 

 

Horoskop pro kočky blíženci

Blíženci (21. 5. – 21. 6.)

Hravostí nad míru se vyznačuje například plemeno asijská jednobarevná kočka. Ale právě tohle bude vlastní všem, které se narodily pod znamením Blížence. Vymýšlejte hračky a nové hry, kdy se zapojíte, třeba na schovávanou, kterou milují. Získáte tak skvělého kamaráda a velmi spokojeného domácího.

Zdraví: mohou se objevit problémy s trávením. Dobře tedy hlídejte právě tuto oblast. Zaměřte se také na krmivo a snažte se vybírat takové, které jim problémy nedělá. Pokud to půjde, neměňte to.

 

 

Horoskop pro kočky rak

Kočky raci (22. 6. – 22. 7.)

Pokud máte doma kočičku ve znamení Raka, nudit se rozhodně nebudete. Právě tohle znamení se bude vyznačovat především hravostí, zvídavostí a také hlučností. Na druhou stranu, s Ráčky je celkem dobré pořízení, vaše výhoda je tedy hlavně v tom, že v rámci možností uposlechnou okřiknutí.

Zdraví: právě díky jejich nadměrné aktivitě, která se bude projevovat dost často, hrozí úrazy všeho druhu. Snažte se je tedy mít trochu více na očích a odstraňte nebezpečné věci. Rozhodně se taková prevence vyplatí.

 

 

Kočičí horoskop lev

Nový rok pro kočky lvy (23. 7. – 22. 8.)

Vaši kočičí Lvi se v roce 2015 skutečně vyznamenají. Tatam je jejich hrdost, i když čas od času ji samozřejmě najevo dají, aby neztratili svoji důstojnost. Můžete se tedy těšit především na celkem ovladatelného miláčka, který se rád pomazlí a rád vám zavrní do ouška, když vám nebude zrovna nejlépe.

Zdraví: hlídejte uši a oči. Pravidelné čištění by mělo být samozřejmostí. Toto nezanedbávejte hlavně u těch jedinců, kteří se pohybují často venku. Hrozí ušní svrab nebo problémy s očima, což může dost potrápit.

 

 

Horoskop pro kočky panna

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Stejně jako barmská kočka bude mít i váš miláček narozený pod znamením Panny potřebu mít svého dvounožce nejen blízko sebe, ale hlavně pro sebe. Může to obnášet časté citové vydírání, ale zkuste se přemoci a trávit s ním co nejvíce času. Získáte tak skvělého kamaráda a velmi spokojeného chlupáče.

Zdraví: více citlivé budou ledviny. Pokud tedy zjistíte cokoliv nestandardního, neváhejte a řešte to. Takové problémy by mohly být i fatální, podceňování by mohlo být pro vašeho miláčka, nemuselo dopadnout nejlépe.

 

 

Horoskop pro kočky Váhy

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Velmi temperamentní a inteligentní je bengálská kočka. A pokud máte doma kočičku ve znamení Vah, můžete se těšit, že si právě s tímhle plemenem nic nezadá a je naprosto jedno, jakého plemene je. Rok bude tedy velmi zajímavý. U těch, které ven nemohou a jsou jen doma, to bude trochu náročnější.

Zdraví: hlídejte hlavně dutinu ústní, tlamička bude ohrožena trochu více. Pravidelné prohlídky by měly být tedy samozřejmostí. Více budou trpět i zoubky, ale jako prevenci můžete zvolit vhodné krmivo.

 

 

Kočičí horoskop štír

Kočky štíři (24. 10. – 22. 11.)

Kočičky, které se narodily pod znamením Štíra, aktivitou moc hýřit nebudou. Čas od času si sice trochu zařádí, aby neztratily to, co je jim vlastní, ale moc často to nebude. Rada je tedy jasná. Kupte nějaký pohodlný pelíšek, protože ho zcela jistě využije. Ladem ale nebude ani pohovka, či vaše postel.

Zdraví: vzhledem k tomu, jak bude po většinu roku nastavena, může se stát, že vám občas udělá vrásky na čele, ale v naprosté většině půjde o planý poplach. Bude prostě jen víc odpočívat, nehrozí totiž nic mimořádného.

 

 

Horoskop pro střelce

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Kočičí Střelci budou sice trpělivější, ale pozor, zdání klame. Chvíli si nechají cokoliv líbit bez známek toho, že se jim něco nelíbí, aby vzápětí ukázaly, jak moc už to přeháníte. Reakce tedy mohou být trochu nepřiměřené, ale pokud budete všímaví, nemůžete nezaznamenat, že je na čase je nechat být a odpočívat.

Zdraví: zažívání bude to, co byste měli více hlídat. Každý problém, který zaznamenáte, byste měli neprodleně řešit. Více se také zaměřte na stravu, která bude velmi důležitá. Pozor na jídlo, které není pro kočičky vhodné.

 

 

Horoskop kozoroh

Kočky v kozorohu (22. 12. – 20. 1.)

Velmi dobře se s ostatními druhy snáší plemeno burmila. Pokud ale máte doma kočičku ve znamení Kozoroha, máte jedinečnou možnost pořídit mu kamaráda podle vašich představ. Dobře se tedy, až na drobné výjimky, snese se psem, nebo třeba králíčkem. Nebude prostě dělat rozdíly a celkem rychle se zamiluje.

Zdraví: pozor na pohybový aparát. Kostičky a klouby budou citlivější obecně, což by mohlo znamenat i hrozbu úrazu, zvláště u těch jedinců, kteří si rádi zařádí třeba venku. Nebezpečí ale hrozí i doma.

 

 

Kočičí horoskop vodnář

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pokud jste dosud neměli možnost zjistit, jak vypadá dobrý lovec a máte doma kočičku ve znamení Vodnáře, budete mít jedinečnou příležitost. O myšky, ptáčky a další drobné hlodavce nebo ptactvo nebude nouze. U těch, které ven přístup nemají, tak uvidíte, co umí. Rozhodně nemusíte kupovat například mucholapky.

Zdraví: vzhledem k tomu, že uloví vše, co půjde, samozřejmostí by mělo být očkování na vše, co jen půjde. Platí tedy, že bude nutné jejich zdravotní stav hlídat trochu obecněji. Nic nepodceňujte.

 

 

Horoskop ryby

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Už jste zkoušeli naučit vaši kočku třeba aportovat? Pokud ne a máte doma kočičku ve znamení Ryb, klidně to můžete zkusit. A nejen to. Velmi rády se totiž naučí cokoliv, co zabaví nejen ji, ale i vás. Pak bude nejen nejspokojenější, ale zároveň je schopna si tyto kousky velmi dlouho pamatovat.

Zdraví: pozor na imunitní systém. Bude trochu náchylnější nejen na změny prostředí, ale hlavně počasí. Pokud tedy vaše kočička chodí ven, pozor aby neprochladla nebo si naopak někde neuhnala přehřátí.

autor článku: Naďa Kučerová